VERBIER

«Chalet village» i et av Europas største skiområder

Velkommen til vakre, råe og unike Verbier!

Vi tar en pittoresk togtur østover langs Genèvesjøen, forbi Montreux og til Le Châble, og avslutter turen med en gondol opp til 1500 meters høyde. Her finner vi Verbier, midt i «De 4 Daler», som er en av de største skiområdene i Europa. «Pure Energy»

Land

Sveits

Region (Kanton)

Valais

Innbyggere

ca 3300 personer

 

Kilde: Wikipedia (eng)

Verbier

ca 1500 moh

Toppstasjon

3330 moh

Bunnstasjon

1500 moh

Skiforhold i Verbier

Det er en større andel røde og svarte løyper i Verbier – sammenlignet med et gjennomsnitt av alle alpesteder i Sveits. Offpiste mulighetene er av de beste og mest tilgjengelige i Alpene. Her arrangeres årlig Freeride Snowboard Contest. Verbiers styrke er de høye fjellene, som garanterer gode snøforhold gjennom hele sesongen. 93 heiser i de fire dalene bringer deg effektivt inn i løypenettet med 412 km nedfarter. Mont Fort og Mont Gelé er blant de mange legendariske skiturene du kan kjøre.  Mangfoldet er stort, kvaliteten er høy og atmosfæren er upåklagelige.

Afterski og uteliv

Utelivet i Verbier er variert og godt. Det skjer alltid noe i gågatene, utvalget av restauranter er stort og du må gjerne bruke noen timer på shopping.
Alpespesialistens utsendte syntes det var ekstra artig med live-opptredener opptil flere steder i Verbier. I byen ligger blant annet et av Alpenes mest kjente afterski-steder, «Le Pub Mont Fort”.

Gastronomi

Bebyggelsen i Verbier består hovedsakelig av små chaleter (hytter) med koselige alpebarer og alperestauranter. Utvalget av restauranter er stort og variert, alt fra små steder med lokale retter til internasjonale restaurantkjeder. Alpespesialisten kommer med forslag til den beste restauranten for din gruppe. På nesten hver eneste fjelltopp er det gode serveringssteder som tilbyr lette lunsjretter og godt alpedrikke.

Møte- og konferansefasiliteter

På toppen av Mont Fort (3.328 moh) finner du en av de mest spektakulære møtelokalene man kan tenke seg med panoramavindu og utsikt over ”halve Sveits”. Det finnes selvfølgelig mer ordinære møterom nede i Verbier også.

Verbier om sommeren

Verbier er også en flott sommerdestinasjon med et stort og variert program for firmaturen til Alpene. Sommer i Verbier er ikke like kjent, men sommer i Alpene er utrolig vakkert og med stort utvalg av aktiviteter som fotturer, sykling, paragliding osv.

Overnattingsmuligheter

Byen har et rikt utvalg av overnattingsteder, alt fra små chalet/hytter og vandrerhjem til hoteller av god internasjonal klasse. Alpespesialisten vet hvilke hoteller som passer din alpegruppe og som har ledig kapasitet for dine reisedatoer til Alpene.

Annet

Verbier tilbyr flotte aktivitetstilbud til de som ønsker å gjøre noe annet enn å stå på ski.

Vi anbefaler å laste ned appen for Verbier som gir oversikt over aktiviteter, åpne løyper, kart, restauranter og arrangementer. Appen er tilgjengelig både i iTunes App Store og Android Google Play.

NOEN IDEER I VERBIER

  • Kurs/konferanse på Mont Fort
  • Ostefondue-aften
  • Kveldskjøring på ski eller kjelke
  • Gjenopplev Selskapsreisen 2
  • Overnatting i igloo
  • Jaccuzzi ute