Sykkelperler i Bormio

Bormio – legendariske klatringer

Bormio er en sjarmerende Alpelandsby som ligger nord i Italia – ved foten av Stelviopasset. Byen ligger på drøye 1200 moh og er et fantastisk utgangspunkt for syklister som liker utfordringen ved å klatre fjell. Giro d’Italia legger ofte ruten sin i dette området – med magiske og brutale stigninger som Passo dello Stelvio, Passo del Mortirolo og Passo Gavia.

Etter syklingen kan man ta et velfortjent bad i en av Bormios varme kilder eller vandre rundt i den koselige gamlebyen.

Dag for dag

Fredag:

Avreise fra OSL er fredag kl 07.35. Vi reiser tidlig for å få en klatring første dagen. Det serveres mineralvann i bussen fra Malpensa (Milano) til Bormio. Etter innsjekk på Hotel La Genzianella står leiesyklene klare til alle deltakerne. Om dere har med egne sykler hjelper vi til med montering.

Dagens klatring er Bormio 2000. Denne klatringen ble brukt som målgang i Giro d’Italia i 2004 og fra Bormio får vi drøye 700 høydemeter. Snitt stigningen er på 7,5% og max er 12%. Etter turen setter vi oss på Skianta eller Stelvio Experience Café.

Når kvelden kommer serveres det en nydelig 3 retters meny i restauranten på hotellet.

 

Lørdag:

Etter frokost møtes vi på Stelvio Experience Café der vi får en briefing av dagens etappe. Her får vi noen velvalgte råd for utfordringen som venter oss. Dagens sykkeltur tar oss til  Passo del Mortirolo og Passo Gavia og er på 112 km med 3240 høydemeter. Her kan man velge å ta en klatring om hele turen blir for lang.

Mortirolo er av mange regnet som den tøffeste klatringen i World Tour rittene. Gjennomsnitts stigning er på 10,9% med max på 20%. Selve klatringen er på 11,9 km. Altså; dette er en krevende klatring, men du får en fantastisk naturopplevelse som gjør turen lettere.

Etter Mortirolo tar vi en velfortjent lunsjpause før Gavia venter. Vi sykler via Monno før vi tar for oss dagens andre fjell. De første kilometerne er relativt «snille» før veien blir smalere og hårnål svingene blir flere. Det er greit å ta det rolig i nedkjøringen pga trafikken og svingene. Den siste delen ned mot Bormio er mer åpen og oversiktlig. Etter turen tar vi noen velfortjente forfriskninger før kveldens middag. Før middag er det også tid til å ta en tur i gamlebyen i Bormio eller besøke et av spa anleggene.

 

Søndag:

Som i går tar vi en briefing etter frokost. Dagens sykkeltur går opp legendariske Passo dello Stelvio. Dette er den nest høyeste asfalterte fjellovergangen i Alpene – og det er bare å glede seg! Tur/retur fra Bormio er på ca 44 km, men i dag går det enten opp eller ned. Så snart vi tar av fra Bormio sentrum venter den første av i alt 41 hårnål svinger. Vi passerer de varme kildene på «Hotel Bagni Vecchi» og landskapet åpner seg. Herfra ser vi et fantastisk skue med svinger så langt øyet kan se. Det er ikke spesielt bratt (snitt 6,5%), men hold litt igjen for det er langt til toppen. Etter noen tunneler venter 14 svinger på rappen før vi kommer til det etterlengtede «Plateau Pian de Grembo». Her er det nesten ikke helling og vi kan få litt hvile. For; det er den siste delen av Stelvio som er den tøffeste. Side om side med brøytekantene tar vi fatt på de siste 4 kilometerne. På toppen tar vi dagens lunsj – 2 758 moh – med en fantastisk utsikt!

Etter en kontrollert nedkjøring venter det hyggelige torget i Bormio. Giuliano tar godt vare på oss på Skianta og serverer oss italiensk skinke, oliven etc sammen med litt godt drikke. Men ikke for mye siden vi skal ha en kosetur opp til Lago Cancano i kveld. Det er selvfølgelig valgfritt å ta denne turen om fristelsene i Bormio skulle bli for store.

Klatringen Torri di Fraele til Lago Cancano er også kalt «lille Stelvio». 19 svinger tar oss opp til Lago Cancano for kveldens middag. Før returen får alle utdelt sykkellykt og refleksvest. Nedkjøringen i mørket er magisk!

 

Mandag:

Etter frokost deler vi oss inn i grupper og sykler et fjell som frister. Når vi er tilbake gjør vi oss klare for avreise. Alpespesialisten vasker sykler og leverer eventuelle leiesykler. Bussen tar oss tilbake til Malpensa og ankomst på OSL vil være kl 00.05.

 

Hotel La Genzianella

Vi bor på «sykkel-hotellet» Hotel La Genzianella. Dette er et familie drevet hotell som ligger sentralt i Bormio. La Genzianella er et sjarmerende Alpehotell med veldig god atmosfære. De er opptatt av de små detaljene for å skape en hyggelig stemning – både med tanke på oppmerksomhet og service til gjestene og detaljer i interiøret som gjør det hyggelig for gjestene rundt seg.

Hver morgen serveres det en god frokost. Til middag serveres det en fantastisk 3 retters meny. Hotellet har en flott hage og eget vask- og service område for syklistene. Rett innenfor er det rom for oppbevaring av sykler og annet nødvendig utstyr.

Deltakerne innkvarteres i delt standard dobbeltrom. Alle rom har et unikt design med alle nødvendig fasiliteter for et komfortabelt opphold. Det er gode madrasser på sengene!

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris.

Inkludert i turen:

 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r Milano – Bormio
 • Overnatting 3 netter i delt dobbeltrom på Hotel La Genzianella
  • Inkludert frokost
  • 3 retters middag fredag og lørdag
  • Pasta middag ved Cancano sjøen søndag
 • Informasjonsmøte før hver sykkel etappe og sykkel guider under etappene
 • Følgebil som har ekstra næring og oppbevaring av ekstra utstyr og bekledning
 • Fotograf som tar bilder under klatringene
 • Vask av sykler og sykkel tøy
 • Reiseledere fra Alpespesialisten
 • Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter hver sykkeltur

 

Hva kommer i tillegg:

 • Lunsjer og drikke til måltider
 • Sykkelfrakt eller leie av sykler
 • Aktiviteter utenfor programmet (massasje og spa)
 • Reservedeler til sykkel ved behov
 • Tillegg for enkeltrom

Andre aktiviteter i Bormio

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne. Pris reduksjon for følge uten sykkel er kr 1 000,- pr reisende.

Hotellet har egne fjell guider som organiserer turer hver dag. Ellers har Bormio mye annet å by på:

 • Varme kilder/SPA
 • Fjellvandring
 • Hyggelig torg i gamlebyen
 • Museum
 • Shopping i Bormio

Kveldstur til Cancano

Passo dello Stelvio

Passo Gavia

Passo del Mortirolo

Oversikt

Denne turen er for syklister som liker å sykle i fjell. Man må ikke være i ekstremt god form, men det er viktig å ha litt erfaring med landeveissykling. Under turene vil dere bli tatt godt vare på av sykkelguider fra Stelvio Experience og to reiseledere fra Alpespesialisten. Vi deler oss inn i grupper etter nivå slik at alle sitter i en komfortabel gruppe med en leder. I tillegg vil det være følgebil der man kan oppbevare ekstra klær, mat og utstyr ved behov. Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle – dette for å være best mulig forberedt. Det vil være en fotograf med på turen for å forevige de naturskjønne opplevelsene.

 

Turens høydepunkter

 • Sykle 3 av Giro d’Italias mest legendariske fjell (Stelvio, Gavia og Mortirolo)
 • Kveldssykling og påfølgende middag ved vakre Cancano sjøen. Klatringen opp til Cancano har 18 serpentin svinger («lille Stelvio») og nedfarten under stjernehimmelen er fantastisk! Refleksvester og lykter vil bli utdelt på restauranten.
 • Gode matopplevelser
 • Bormios varme kilder
 • Vandre i Bormios gamleby og nyte livet på torget
 • Dele gode sykkelhistorier på Stelvio Experience Café med likesinnede etter syklingen.

Alpespesialisten vasker og smører opp sykler etter hver dag. Sykkel tøy leveres i vaskenett og blir utlevert dagen etter. Ta likevel med minimum to sett av tøy.

Detaljert program for turen kommer i god tid før avreise.

 

Vi er fleksible på datoer. Ta kontakt om dere er en gruppe som ønsker å reise på andre tidspunkter.

 

Periode og pris

25. juni – 28. juni 2021        kr 13 295,- pr person

 • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
 • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.