BAD GASTEIN

Klassisk alpested 3 timer sør for München flyplass

Bad Gastein – paradis om sommeren, eventyrland på vinteren

I hjertet av Salzburg-provinsen finner vi den flotte nasjonalparken Hohe Tauern, og fjellbyen Bad Gastein.

Som navnet tilsier, er dette en badeby, og dens 17 naturlige varmekilder er kjent for sine lindrende egenskaper. Vannet i disse kildene holder mellom 34 og 37 grader, og egner seg dermed for de som ønsker et varmt og avslappende bad i frisk fjelluft året rundt.

Land

Østerrike

Region

St. Johann im Pongau

Innbyggere

ca 4000 personer

 

Kilde: Wikipedia (eng)

Bad Gastein

1002 moh

Toppstasjon

2007 moh

Bunnstasjon

1079 moh

Hvordan komme seg til Bad Gastein

Den nærmeste flyplassen er Salzburg, som ligger 1,5 time unna. Nest best er München, og her er det flere direkteruter fra Norge. München er ca 3 timer unna. Vi kan også nevne Innsbruck, men denne flyplassen har flest charterfly direkte fra Oslo som lander på lørdager.

Transfer til Engelberg

Det går flere fly-/shuttlebusser daglig, både til flyplassen i München og Salzburg. Gasteinerdalen er også tilgjengelig med tog. Alpespesialisten anbefaler at vi finner en passende togreise til alpegruppen. Det er ikke alltid det passer med shuttlebuss eller tog, og da tar vi minibuss fra flyplassen til Bad Gastein.

Skiforhold

Offpiste mulighetene er av de beste og mest tilgjengelige i Alpene. Engelberg er av Skiing Magazine kåret til et av de mest snøsikre skistedene i Alpene.

Afterski og natteliv

Nattelivet i Engelberg er variert og godt.  Afterski på Yucatan og Hoheneck er legendarisk, med topp stemning og liveband. Et populært sted å begynne kvelden.

Utvalget av restauranter er stort og variert, alt fra små hytter med lokale retter til internasjonale restaurantkjeder. Alpespesialisten kommer med forslag til den beste restauranten for din gruppe.

Møte- og konferansefasiliteter

På toppen av Mount Titlis (3.020 moh) finner du en av de mest spektakulære møtelokalene man kan tenke seg med panoramavindu og utsikt over ”halve Sveits”. Hotel Terrace og Ramada har ellers mer ordinære møterom med plass til opptil 100 personer.

Engelberg om sommeren

Engelberg er også en flott sommerdestinasjon med et stort og variert program for firmaturen til Alpene. Byen har mange Via Ferrata-ruter med varierende vanskelighetsgrad og spennende overnattingssteder høyt oppe i fjellet.

Golf, Sykkelleie i alle kategorier inkl. el-sykkel, Vandreruter, Strikkhopp, Kajakk, Fisking og mye mer.

Overnattingsmuligheter

Byen har et rikt utvalg av overnattingsteder, alt fra små hytter og vandrerhjem til hoteller av god internasjonal klasse. Alpespesialisten vet hvilke hoteller som passer din gruppe og som har ledig kapasitet for dine reisedatoer til Alpene.

Annet

Engelberg tilbyr også et av de mest komplette aktivitetstilbudene til de som ønsker å gjøre noe annet enn å stå på ski, og byen ligger kun 30 minutter fra sjarmerende Luzern som tilbyr gode muligheter for shopping og andre aktiviteter.

Vi anbefaler å laste ned appen for Engelberg som gi til enhver tid oppdatering av åpne løyper, kart, restauranter og arrangementer.   Tilgjegnelig både i App store og Android.

Artikler

«Pudderkollektivet», skrevet av Fri Flyt i 2012

«Five days in Engelberg», skrevet av Fall-Line Magazine

Ja! Vi vil til Englenes fjell

 • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

NOEN IDEER I ENGELBERG

 • Curling mesterskap i bedriften
 • Kurs/konferanse i Ramada
 • Ostefondue-aften på Schweizerhof
 • Sveitsisk aften på Bänklialp
 • Kveldskjøring på ski eller kjelke
 • Isklatring i fossefall
 • Brevandring
 • Roterende restaurant på toppstasjonen
 • Ishulevandring med 20 meter is over hodet
 • Overnatting i igloo
 • Jaccuzzi ute på Edelweiss

APPER TIL HJELP I ENGELBERG

Engelberg på iTunes:

Chamonix på iTunes

Engelberg på Android Google Play:

android-google-play-alpespesialisten-alpene-firmatur-gruppetur-firma-reise