Andermatt, up and coming

Fra militærlandsby til skidestinasjon

Fra 1885 til starten av det 21. Århundre var Andermatt «okkupert» av den sveitsiske hæren – noe som bremset utviklingen for å bli en populær skidestinasjon. Da militæret forlot området kom den egyptiskfødte destinasjonsutvikleren Samih Sawiris inn og investerte tungt i skiområdet med nye heiser, hotell og restauranter. Området har nå fått et ordentlig løft, samtidig som de har beholdt arkitekturen med gamle chalet.

Om sommeren er Andermatt et eldorado for landevei syklister. I området finner du kjente klatringer som St Gotthardpass, Klausen Pass, Furka Pass og Susten Pass.

Andermatt har en klar fordel i henhold til beliggenhet. Det tar kun en drøy time i buss fra Zürich flyplass.

Det er veldig gode konferanse fasiliteter på Radisson Blu Reussen.

Høydepunkter

Andermatt - mange muligheter i og utenfor løypene

Andermatt og Sedrun kan tilby 120 km med løyper. Området har bakker i alle kategorier med godt utvalg i røde og sorte løyper. Om dere ønsker utfordringer utenfor løypene er det nordvendte fjellet Gemsstock et «must». Husk at guide er nødvendig i dette området. Andermatt tilbyr også mange andre aktiviteter enn bare ski. Her finner dere akebakker, trugeturer, curling og skøyter. Om noen foretrekker langrenn er det 6 runder av varienrende lengde. Sporene kjøres 2 ganger om dagen så forholdene er gode. Ønsker dere bare å gå en tur i fjellet er det flere «gangveier» tilgjengelig. Da kan et besøk på en av fjellrestaurantene være fint til lunsj – med fantastisk utsikt!

  • Veldig sjarmerende landsby
  • Kort vei fra flyplassen - en drøy time fra Zürich
  • Hotel Chedi - fantastisk 5 stjerners hotell om dere er ute etter det beste
  • Bra skianlegg med gode offpiste muligheter

Forslag til aktiviteter i Andermatt

Ta kontakt med oss om du ønsker et skreddersydd program til din tur

Langrenn

Om noen foretrekker langrenn er det 6 runder av varienrende lengde. Sporene kjøres 2 ganger om dagen så forholdene er gode.

Curling

Curling er en sosial og morsom aktivitet som passer for alle. Del inn i lag og finn ut hvem som er best på jobben.

Aking

I Andermatt er det flere akebakker om dette er mer interessant enn alpint. Du bestemmer farten på kjelken selv - uansett er dette en veldig morsom aktivitet.

Fjellvandring

Med fantastiske fjell i nydelige omgivelser er det alltid fint å gå en tur i fjellet. Legg inn en pause med noe godt å drikke og en hyggelig lunsj.

Løypekart

Firmatur til Andermatt

Kart

Personvern og cookies