Chamonix - den beste atmosfæren

Majestetisk og imponerende

Chamonix ligger ved foten av Mont Blanc, i regionen Auvergne-Rhône-Alpes, sørøst i Frankrike. Byen er ganske stor i alpesammenheng med sine nesten 10 000 innbyggere. Chamonix gir en unik atmosfære der sentrum består av hyggelige barer og restauranter med inkluderende folk som gjerne slår av en prat om dagens opplevelser. Det er gode shoppingmuligheter, et stort spa anlegg og mange aktiviteter for de som ikke står på ski.

Byen ligger på 1035 moh og er omkranset av skiområdene Brevent-Flegére, les Grand Montets, Balme-Vallorcine og Les Houches. De fire hovedområdene i Chamonix er lett tilgjengelig med gratis skibusser. Det er god variasjon av blå, røde og sorte løyper, men også off piste kjøring. Anleggene har totalt 46 heiser og 72 nedfarter. Om været slår feil, kan man prøve en svipptur gjennom Mont Blanc-tunnelen til Courmayeur i Italia.

Høydepunkter

Chamonix - har det meste

Ved siden av skianlegget kan Chamonix tilby mange aktiviteter og utflukter som er interessante. En togtur til Montenvers eller gondoltur til Aiguille du Midi vil skape gode minner. Om man ønsker en aktivitet på kveldstid kan et «moonlight adventure» være hyggelig for hele gruppen. Man går en trugetur på 30-45 minutter og avslutter turen med en fin middagsopplevelse på en autentisk restaurant i fjellene.

  • Veldig god atmosfære i landsbyen
  • Kort vei fra flyplassen - en drøy time fra Geneve
  • Kulinariske opplevelser og bra afterski
  • Bra skianlegg med gode offpiste muligheter

Forslag til aktiviteter i Chamonix

Ta kontakt med oss om du ønsker et skreddersydd program til din tur

Langrenn

Om noen foretrekker langrenn er løyper like ved sentrum av Chamonix.

Togtur

Togturen til Montenvers er veldig fin - og når man kommer frem kan man ta heis og trappene ned til isbreen og gå inn i denne. Da kan du selv se hva klimaendringene har gjort med isbreen.

Paragliding

I Chamonix kan de tøffeste også teste ut hanggliding eller paragliding. Dette er ikke en aktivitet for de med høydeskrekk...

Fjellturer

Med fantastiske fjell i nydelige omgivelser er det alltid fint å gå en tur i fjellet. Legg inn en pause med noe godt å drikke og en hyggelig lunsj.

Løypekart

Firmatur til Chamonix

Kart

Personvern og cookies