Lom - tradisjonskost og høye fjell

En norsk kulturskatt

Lom, som ligger i Jotunheimen, er en av 5 tettsteder i Norge som har status som nasjonalpark landsby. Dette er derfor et naturlig sted å starte om man er glad i friluftsliv og toppturer sommer som vinter. Faktisk har Lom 135 egne topper, og 23 grensetopper, som strekker seg over 2000 meter over havet. Blant dem finner vi Galdhøpiggen og Glittertind som de to høyeste og mest populære. Det er flere turstier som starter i Lom sentrum så utvalget er stort.

Lom er også kjent for andre ting enn fjelltopper og flott turterreng. I sentrum av Lom finner vi Lom stavkirke, som er en av landets største og eldste. Bakeriet i Lom er veldig kjent for sin gjærbakst og et besøk hit er nødvendig.

Området har tatt godt vare på norsk bondekost eller tradisjonskost og har lange mattradisjoner. Vianvang og Brimi sæter er to populære steder som tar godt vare på gjestene og serverer nydelige råvarer fra Jotunheimen.

Høydepunkter

Lom - kulturarv og mattradisjoner

Lom gir oss kulturhistorie og lange mattradisjoner, men er også et eldorado for fotturer og brevandring. Dette er en destinasjon som passer perfekt til de som ønsker en tradisjonell stil på oppholdet - fylt med varme og gjestfrihet. Legg til et lokalt bryggeri for litt ølsmaking på toppen av det hele.

  • Kulturhistorien
  • Fantastisk natur med tur muligheter til mange fine fjelltopper
  • Lange mattradisjoner - Vianvang, Brimi sæter og Bakeriet i Lom
  • Galdhøpiggen

Forslag til aktiviteter i Lom

Ta kontakt med oss om du ønsker et skreddersydd program til din tur

Fotturer til en av toppene i området

I Lom ligger det 135 fjelltopper over 2 000 moh. Vi gir dere anbefalingene hvilke dere skal velge.

Galdhøpiggen sommerskisenter

Fra mai og utover kan du stå på ski på Galdhøpiggen sommerskisenter. Sesongen varer så lenge veien opp er kjørbar.

Besøke Lom stavkirke og Norsk fjellsenter

Lom stavkirke er en av Norges største og eldste stavkirker. Ta også turen innom Norsk fjellsenter

Sykling

Det er mange flotte veier å sykle i Lom og området. Bakken opp til Juvass er bratt og brutal, men en herlig utfordring. Veien inn til Leirvassbu og opp til Sognefjellhytta er også fin.

Lom

Firmatur til Lom

Kart

Personvern og cookies