St Anton - Skihistorie og afterski

Legendarisk skisted

St. Anton og Arlberg-området kalles gjerne alpinkjøringens vugge. Dette skyldes god distribusjon av dr. Arnold Francks skifilmer fra 1930-tallet der Hannes Schneider viser hvordan skikjøring gjøres. Filmene ble populære verden over og interessen for skikjøring eksploderte. Denne skihistorien, sammen med den østerriske kulturen med läderhosen, Jägermeister, hveteøl og legendarisk afterski skaper en særegen atmosfære i St. Anton.

St. Anton er en landsby i Tirol med ca 2900 innbyggere og ligger drøye 1300 moh. Fra å være skibumsens mekka med fantastisk skikjøring og lave gastronomiske krav, har landsbyen endret seg litt i karakter for å imøtekomme store turistgruppers ønsker om internasjonalt tilbud på mat og overnatting. Utfallet av dette er at skibumsen trekker til andre områder, mens den gjennomsnittlige skikjøreren får høyere kvalitet både i og utenfor skianlegget. Afterskien holder fortsatt høyt nivå – for de som ønsker dette.

St. Anton er et snøsikkert område og består av 3 løypenettverk; (St Anton, St Christoph og Stuben), (Lech-Zürs) og (Sonnenkopf). Skianlegget består av 97 heiser og det er flust av løyper for alle nivåer. Toppstasjonen Valluga ligger på 2811moh og du har en fallhøyde på ca 1500 meter. Det er store arealer å dekke så du kan reise mange ganger til St. Anton før du kjører samme løype to ganger.

Høydepunkter

St Anton - heftig skikjøring og afterski

St Anton er kjent for de fleste. Skianlegget er noe av det beste i Europa og det er også afterski på Mooserwirt. Mange sier at det var her svensken, Gunnar Munthe, oppfant afterski ved å kjøre fullt trykk med rocke musikk på høytalerne på Krazy Kanguruh. Uansett; etter en lang dag i bakken med herlige opplevelser må gruppen ta turen til Mooserwirt og skryte av det etterpå. Her blir det god stemning!

  • Stort skianlegg
  • Heftig afterski
  • Bra utvalg av aktiviteter
  • Skihistorien og skimuseum

Forslag til aktiviteter i St Anton

Ta kontakt med oss om du ønsker et skreddersydd program til din tur

Aking

St Anton har mange akebakker. Dette er en populær aktivitet for de som ikke står på ski.

Curling

Curling er en lavterskel aktivitet de fleste kan delta på - og morsomt er det også!

Langrenn

Om man ønsker å få opp pulsen har St Anton mange kilometer med langrennsløyper.

Fjellvandring

Opplev den fine naturen og kle deg godt - fjellvandring med vanlig sko eller trugetur er en fin aktivitet som passer for de fleste.

Løypekart

Firmatur til Lech Zürs

Kart

Personvern og cookies